Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Τα "χρηστά ήθη" του κυρίου Χρηστάτου

Ήταν το τρίτο κρούσμα ψευδώνυμου «άτου», που με συκοφαντίες και ύβρεις επιτέθηκε κατά μέλος των «ΦΙ.Κ.Ο.». Αυτή την φορά ο κύριος «Γιάννης Χρηστάτος» έβαλε στόχο τον Ηλία Παρίση, και, στην γνωστή μπουρδολογία περί «μιας παρέας που ξέρει μόνο να βρίζει», πρόσθεσε και τα μύρια όσα για την ιδιότητα του στρατιωτικού, που ο επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. με τιμή φέρει.
Ο Στρατηγός μου συνέστησε να αγνοήσω τον κ. «Χρηστάτο». Εγώ όμως είμαι υποχρεωμένος να αγνοήσω τις συστάσεις του Στρατηγού. Γιατί το φαινόμενο των «Χρηστάτων» μας αφορά όλους, ανεξάρτητα μάλιστα πολιτικής τοποθέτησης.
Διευκρινίζω εξ αρχής ότι, κατά τη γνώμη μου, αυτός που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο ψευδώνυμο δεν είναι αιρετός της «Ισχυρής Κεφαλλλλονιάς» σε οποιαδήποτε θέση, παρά τα όσα ακούγονται. Οι «πρωτοκλασάτοι» αιρετοί ισχυροκεφαλλλλονίτες όμως, φέρουν ακέραια την ηθική και πολιτική ευθύνη, για όσα εξακοντίζουν οι παντός είδους «Χρηστάτοι» εναντίον όποιου τους αντιτίθεται.
Μία προς μία οι ύβρεις που εξαπέλυσε ο ψευδώνυμος φανατισμένος εναντίον του Ηλία Παρίση, έχουν ακουστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο εκεί. Η αντίληψη κάθε πραγματικής, έστω σκληρής κριτικής ως εξύβρισης της αγιοποιημένης Δημοτικής Αρχής που πρέπει με εξύβριση να απαντηθεί, ο  λαϊκισμός που θέλει π.χ. όποιον φορά την στολή των Ενόπλων Δυνάμεων χουντικό, η «γενναιότητα» των ύβρεων υπό ψευδωνυμία, είναι τα νέα «χρηστά ήθη» που η «Ισχυρή Κεφαλλλλονιά», απερίσκεπτα έφερε στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Τι να κάνει και ο καημένος  ο «κύριος Χρηστάτος»; Ακολουθώντας αυτά τα «χρηστά ήθη» που όσοι θαυμάζει έφεραν, κάθισε και έγραψε αυτά τα μικρά λιβελογραφήματα, σίγουρος ότι γίνεται αρεστός στην εξουσία.
Καλά θα κάνουν λοιπόν οι αρχηγέτες «Ισχυροκεφαλλλλονίτες» να ξαναδούν την στάση που ακολουθούν στον δημόσιο λόγο τους και τις συνέπειές της. Ας σκεφτούν, επιτέλους, ότι οι «Χρηστάτοι» δεν το έχουν σε τίποτα, αν «γυρίσουν τα πράγματα» να στραφούν, με τον ίδιο ή και χειρότερο τρόπο εναντίον τους.
Βεβαίως υπάρχει και η πιθανότητα ο «Γιάννης Χρηστάτος» να είναι κάποιος αντιρρησίας  συνείδησης ή ο άνθρωπος να έχει κάποιο σωματικό ελάττωμα που δεν του επέτρεψε την στράτευση και έτσι να μην γνωρίζει αυτό που ακόμα και όσοι υπηρετήσαμε ως …. μοδίστρες (αεροπορία) γνωρίζουμε: ότι για κάθε πραγματικό Έλληνα Στρατιωτικό η τιμή της στολής μετράει πάνω απ’ όλα, σε οποιαδήποτε κατάσταση. Αν είναι έτσι, ζητώ συγνώμη….

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου