Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Λευτεριά στη Βίκυ Σταμάτη

Κατ’ αρχάς είναι ανάγκη (δυστυχώς!), να διευκρινίσω το αυτονόητο:
Ο Νίκος Ρωμανός έχει αναφαίρετο, φυσικό και νομικό δικαίωμα να βγαίνει από τα κάγκελα για να σπουδάσει, όπως και κάθε κρατούμενος έχει δικαίωμα να εγκαταλείπει, ανά χρονικά διαστήματα, το απεχθές κλουβί του, όποια και αν είναι η ιδεολογία του, όποιο και αν είναι το έγκλημά του, όποιο και αν είναι το όνομά του.
Στη συνέχεια, χωρίς να είναι ανάγκη, ας ευλογήσω τα τριών ημερών, λευκά γένια μου:
Σε κείμενο που δημοσίευσα στο μπλόγκ μου, όταν συνελήφθησαν τα πρώτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, εξηγούσα τις συνέπειες που θα έφερνε, για οποιονδήποτε αντιτίθεται στην ήσυχη και εύρυθμη λειτουργία της τηλεδικτατορίας με διατύπωση σκέψης ή ανάπτυξη δράσης, η ανοχή και ενθάρρυνση από τους πολιτικούς και πολίτες όλου του «πολιτικού φάσματος» αυτής της άνευ νόμου και αιτίας φυλάκισης.
Σήμερα, που ο Ρωμανός πληρώνει τη «νομική βαρβαρότητα», που η κοινωνία μας τότε επέδειξε, φέρω άλλο ένα παράδειγμα της σκληρότητας και της υποκρισίας μας, των ενδεδυμένων μανδύα προοδευτικού, επαναστάτη, τιμωρού πολίτη και των συνεπειών τους:
Η αλήθεια είναι ότι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος Άκη Τζοχατζόπουλου, προφυλακίστηκε και φυλακίστηκε επειδή παντρεύτηκε τον λάθος άντρα την λάθος στιγμή. Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι εγκλημάτησε, τότε πρόκειται για εγκληματία «του λευκού κολάρου». Οικονομικό το έγκλημά της και επομένως δεν είναι δυνατόν αφού «την πιάσαμε», να προχωρήσει σε παρόμοιες πράξεις. Δηλαδή, είναι αδύνατον, αν μείνει εκτός φυλακής, να βρει πάλι έναν γέροντα πρώην υπουργό του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να τον τυλίξει, να τον παντρευτεί και από κοινού να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα. Την έχουμε «σταμπάρει»!
Η Βίκυ Σταμάτη στην φυλακή αντιμετωπίζει προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Επανειλημμένα έχει υποβάλει αιτήσεις αποφυλάκισης ή κράτησης σε καλύτερες συνθήκες, οι οποίες έχουν απορριφθεί. Επανειλημμένα σύμπασα η ελληνική κοινωνία επικρότησε αυτές τις απάνθρωπες και παράνομες απορρίψεις. Δεξιοί, Αριστεροί, «φασίστες», «αντιφασίστες», «νοικοκυραίοι» και «επαναστάτες» ηδονίστηκαν, μαθαίνοντας ότι η όμορφη μελαχρινή, που «τα έφαγε» μαζί με το πρώην ίνδαλμά τους, τον υπασπιστή του χαρισματικού Αντρέα, καταρρέει στιβαγμένη σε θάλαμο 70 ατόμων, ή μπαινοβγαίνοντας στα ψυχιατρεία, ψυχασθενής και άρρωστη, λόγω της άδικης ή δίκαιης ποινής.   
Για άλλη μια φορά η ελληνική κοινωνία, πιάστηκε στα δίχτυα της τηλεδικτατορίας. Κάθε ρίγος ηδονής, που ένιωθε για το πάθημα της Σταμάτη, την έφερνε πιο κοντά στην μεσαιωνική βαρβαρότητα, στην κοινωνική διάλυση χάριν των ισχυρών, που συνεπάγεται η παράνομη και άδικη σκληρότητα απέναντι σε κάθε κρατούμενο. «Άρον, άρον ….το αίμα αυτού ας ήναι εφ' ημάς και επί τα τέκνα ημών».

Όσοι λοιπόν συμπαρίστανται στον Ρωμανό, όσοι κόπτονται για τα δικαιώματα του «παιδιού» ή του «αναρχικού», πράττουν πολύ σωστά «επί της περιπτώσεως». Ας γνωρίζουν, όμως, ότι και οι ίδιοι έχουν συντελέσει και μάλιστα καταλυτικά, στα δεινά αυτού του ανθρώπου.
Ας γνωρίζουν ακόμα, ότι  συντέλεσαν και στα δικά τους, τα δικά μας δεινά.
Όλα δείχνουν ότι οι αναρμόδιες συναντήσεις των γονέων του Ρωμανού με τον αναρμόδιο, φερόμενο ως πρωθυπουργό της χώρας, θα φέρουν το τηλεοπτικώς ποθούμενο αποτέλεσμα. Ο Σαμαράς θα χαλαρώσει την πετονιά. Φερόμενος μεγαλόψυχα και προοδευτικά θα δώσει κάποια ψίχουλα ελευθερίας στον Ρωμανό. Και, όπως έγινε και με την Χρυσή Αυγή, θα αφήσει τους «προοδευτικούς» χωρίς «πολιτικό» λόγο. Έτσι, στις ερχόμενες Εθνικές εκλογές υπάρχει ορατός κίνδυνος να επαναληφθεί το αίσχος των ευρωεκλογών, με Ν.Δ., Ελιές και Ποτάμια, να έρχονται σε θέση τοποτηρητή της «ορθής πολιτικής».
Άρα, όστις όντως δημοκράτης και ανθρωπιστής, ας αναφωνήσει μετ’ εμού:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ!    Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου