Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Ο Αόρατος Γύψος

Η Χρυσή Αυγή ήταν απλό να αντιμετωπιστεί ποινικά, με την σύλληψη και καταδίκη ενός εκάστου από τα μέλη της και οπαδούς της που διέπραξε ή αποπειράθηκε κάθε φόνο μετανάστη, ομοφυλόφιλου, ράπερ κλπ.. Αν αυτό δεν θεωρείται από κάποιους αρκετό, υπήρχε και η δίκη και καταδίκη των πολιτικών της ηγετών, για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα. Αν ούτε και αυτό αρκεί σε κάποιους, υπήρχε και η κήρυξη του κόμματος εκτός νόμου, ως στρεφομένου κατά του Πολιτεύματος.
Το σύστημα εξουσίας μας όμως δεν έλαβε αυτά τα απλά και εντός των ορίων νόμου και λογικής μέτρα. Προτίμησε παράλογα και δικολαβίστικα, να υπάγει άσχετα γεγονότα στο αυτόφωρο έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και σε εκείνο, το μοντέρνο, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.     
Αναρωτηθήκαμε γιατί;
Πολλοί από όσους αναρωτήθηκαν, κατέληξαν στο βολικό συμπέρασμα του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την επελαύνουσα αντιλαϊκή πολιτική.   Βολικό και για τους πολίτες, που δεν θέλουμε να δούμε την τρομακτική αλήθεια, αλλά και για το ίδιο το σύστημα, που γνωρίζει ότι τα «επικοινωνιακά τρικ» αντιμετωπίζονται πλέον ως μια συγγνωστή «σκανταλιά» του.
Η αλήθεια όμως είναι άλλη.
Αυτές οι συλλήψεις, αυτό το ξερατό βίας στις οθόνες μας με τους προσωπιδοφόρους φαντομάδες – αστυνομικούς, να σέρνουν δέσμια τα βουβαλόπαιδα της Χ.Α., χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα στο νόμο, σήμαναν την κατάλυση κάθε θεμελιώδους αρχής του κράτους δικαίου, της ευνομούμενης πολιτείας, εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας, χωρίς καμία λαϊκή αντίδραση, αλλά αντίθετα με λαϊκή επικρότηση.
Το κυβερνόν καθεστώς, δηλαδή, εκμεταλλεύθηκε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, για να βάλει την χώρα «στον γύψο». Σε έναν γύψο αόρατο σε εμάς, που μακάριοι θα νομίζουμε ότι καθηλωθήκαμε από φυσική μας αναπηρία, για την οποία αξίζουμε μόνο το διακριτικό έλεος ως Α.Μ.Ε.Α..
Η Ιστορία μας διδάσκει την συνέχεια: Υπέρτατο αγαθό για το σύστημα, προστατευτέο με κάθε μέσο, θα γίνει απροκάλυπτα η «ησυχία». Ουαί κι αλίμονο σε αυτόν, που με πράξεις, λόγια ή και σκέψεις, όχι μόνο θα διαταράσσει την «ησυχία», αλλά κα θα αποτυγχάνει να συμβάλλει στην εύρυθμη συνέχειά της. Θα υπάρχει έτοιμο για αυτόν το «έγκλημα», που θα τον εξουθενώσει ιδεολογικά, ηθικά, βιωτικά και πιθανότατα θα τον κλείσει στο κλουβί.
Γυρίσαμε πολύ πίσω. Όχι στην χούντα ούτε στον Μεταξά ούτε στα φασιστικά καθεστώτα. Αυτά είναι κοντινά. Επιστρέψαμε κάμποσους αιώνες πριν. Τότε, που η Βενετία, το κράτος που συλλάμβανε, φυλάκιζε και εκτελούσε ανθρώπους, χωρίς δίκη, απεκαλείτο «Γαληνοτάτη Δημοκρατία».
Τρομακτικά τα παραπάνω, αλλά πιστεύω αναπόφευκτα. Τρομακτική, αλλά και αναπόφευκτη και η στάση σύμπασας της Αριστεράς και του «προοδευτικού κόσμου» εν γένει: Τώρα, που έπρεπε να αναλάβει τον ρόλο, που η ίδια είχε ενδυθεί, του προστάτη του κοινωνικού κράτους, του υπερασπιστή των Αρχών της Ελευθερίας, συντόνισε απόλυτα τον λόγο της με αυτόν του Σαμαρά, του Βενιζέλου και κάποιων δημοσιογράφων, που φοβάμαι να αναφέρω τα ονόματά τους (του Χατζηνικολάου π.χ.).  Και καλά ο βελουδένιος, βουτυράτος ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ΚΚΕ; Το ΚΚΕ, που επικαλείται ως μέσο βελτίωσης της κοινωνίας την απεργία, την διαδήλωση, την επανάσταση κάποτε, δεν σκέφθηκε ότι έρχεται και η σειρά του;  Είναι τόσο αφελείς;  Ή μήπως απλώς βρήκαν την ευκαιρία να εναγκαλισθούν με την δήθεν απεχθή εξουσία;
Ο Βασιλιάς είναι γυμνός και δεν το κρύβει. Αυτάρεσκα μας επιδεικνύει τα ανδρικά του προσόντα κι εμείς τον χειροκροτούμε, ενώ γνωρίζουμε πώς (και που) θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον μας. Καλή αντάμωση στα γουναράδικα.


Υ.Γ. Θεωρώ περιττό και ανόητο να δηλώσω νομιμοφρόνως την αντίθεσή μου στην Χ.Α.. Πρέπει όμως να διευκρινίσω ότι, όποιος διαβάζοντας τα ανωτέρω με θεωρήσει Χρυσαυγίτη, έχει καταληφθεί απόλυτα από την προπαγάνδα της εξουσίας και ας το προσέξει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου